De keuze voor een specifieke woon- en zorgomgeving is een groot goed. Dit stelt mensen in staat tot op hoge leeftijd, hun leven voort te zetten in de levensstijl die zij wensen en waar zij zich goed bij voelen. Er wonen ruim 300 bewoners op het terrein van Huize Het Oosten, een prachtig oud park met eeuwenoude bomen en bijzondere planten.

We bieden zorg met kleine teams die verantwoordelijk zijn voor 10 tot 15 (vaste) bewoners. Bekende, vertrouwde gezichten leveren warme professionele zorg aan de bewoners. Elk team heeft verpleegkundigen en een teamleider.

Elke groep bewoners heeft een eigen huiskamer. De huiskamers zijn gezellig ingericht. Er is een zitje met makkelijke stoelen, een eettafel met stoelen en een kast met spelletjes.  In de huiskamers gebruiken bewoners gezamenlijk hun maaltijden. ’s Morgens beginnen bewoners de dag met een vers en gevarieerd ontbijt. De warme maaltijd dienen wij in dekschalen op, zodat u de keuze heeft uit verschillende gerechten Als u dat liever wil, kunt u de maaltijden natuurlijk in uw appartement of in het restaurant gebruiken.

In Huize Het Oosten vieren we gezamenlijk alle feestdagen, maar ook bijzondere dagen zoals bijvoorbeeld nationale poëziedag, dierendag en Valentijnsdag. Ook organiseren wij regelmatig exposities waarbij alle bewoners worden uitgenodigd voor de opening.

Zelfstandig wonen

Huize Het Oosten heeft 81 moderne huurappartementen. Daarnaast staan er in het park drie gebouwen met luxe koopappartementen.

Beschut wonen

Huize Het Oosten biedt beschut wonen in De Rubenshof en de Jan Lievens. Uw zorgvraag (ZZP 4, 5, 6 en 7) is van groot belang bij de keuze van afdeling.

Beschermd wonen

In de Rubenshof hebben wij op de begane grond 15 appartementen voor ouderen die intensieve lichamelijke zorg (ZZP 6) nodig hebben.

Besloten wonen

Binnen de Rubenshof zijn er twee afdelingen voor ouderen met dementie en behoefte aan meer veiligheid en beslotenheid (ZZP 5 en 7).

Wonen met hulp

Aan zelfstandig wonende ouderen in Bilthoven en aan bewoners van onze huur- en koopappartementen leveren wij ‘extramurale’ zorg.

Wonen met wijkverpleging

Als u zelfstandig woont in een huur- of koopappartement bij Huize Het Oosten kan het zijn dat u tijdelijk verzorging nodig heeft.