Op het terrein van Huize Het Oosten bevinden zich verschillende gebouwen. Deze gebouwen dragen de naam van een beroemde schilder(es) uit de vrijmetselarij. De gebouwen zijn aan elkaar verbonden door middel van dichte, glazen gangen. Het is altijd mogelijk om droog en beschut naar het hoofdgebouw te lopen.

Mensen die in aanmerking willen komen voor een appartement, zijn in de meeste gevallen vrijmetselaar, weefster of lid van een gemengde orde, partner van een vrijmetselaar of
een ongetrouwde dochter van een vrijmetselaar. Huize Het Oosten checkt of er op deze wijze sprake is van verbondenheid met de vrijmetselarij. Daarnaast kunnen ook niet-vrijmetselaren een appartement kopen of huren. Hiervoor geldt een norm van 30% en een aparte toelatingsprocedure die zich richt op de waarden van de vrijmetselarij en het wonen in onze leefgemeenschap.

Huur

Wij bieden 81 moderne huurappartementen, verdeeld over drie gebouwen:  65 in de gebouwen Jan Lievens en de Judith Leyster en 26 in de Rembrandtflat.

Extra comfort

U betaalt, naast de huur, servicekosten en servicevoorzieningen per maand. Deze kosten bestaan onder andere uit: het schoonhouden en verwarmen van de algemene ruimtes,  algemene kosten voor Huize Het Oosten, beveiliging, activiteiten, onderhoud van het park, verzekeringen, gas, water, licht en het aangesloten zijn op het personenalarmsysteem. Ook kunt u, tegen betaling, gebruik maken van andere diensten van Huize Het Oosten, zoals onze maaltijden, huishoudelijke hulp of wijkverpleging. Hierbij geldt dat het wonen centraal staat; wij leveren zorg op de momenten dat u hier behoefte aan heeft.

Jan Lievens & Judith Leyster

Op de verdiepingen van de Jan Lievens bevinden zich 29 huurappartementen variërend in grootte van 53 m2 tot 137 m2. Er is een ruime parkeerkelder, een stalling voor fietsen en een oplaadpunt voor scootmobielen. Verder is er in de kelder een kleine fitnessruimte en een wellness centrum. In de Judith Leyster is behalve de appartementen op de begane grond,  ook een tandartsenpraktijk gevestigd. De appartementen variëren in grootte van 68 m2 tot 93 m2.
De appartementen in de Jan Lievens en Judith Leyster onderscheiden zich door een luxe afwerkniveau. De appartementen zijn voorzien van veel glas en grote balkons. Ze hebben een ingerichte keuken met een inductieplaat, een oven-magnetron, een afzuigkap en een koelkast met vriesvak.

Rembrandtflat

De appartementen in de Rembrandtflat zijn ruime huurappartementen met twee of drie kamers. De grootte varieert van 69 m2 tot en met 86 m2. Alle appartementen hebben een ruime keuken, ruime badkamer met douche en een apart toilet.

Koop

Er zijn drie gebouwen met een aantal luxe koopappartementen, gelegen in het park. De Mondriaan Staete bestaat uit twee gebouwen van elk 18 appartementen, variërend in grootte van 120 m2 tot 220 m2. De belangen van de bewoners van de Mondriaan Staete worden behartigd door een Vereniging van Eigenaren.
In de Parkflat Jan van Eijck zijn 40 luxe en ruime koopappartementen gesitueerd, variërend in grootte. Ook in de  Jan van Eijck is een Vereniging van Eigenaren actief.
Indien u belangstelling heeft om een appartement te kopen, kan de verkopende makelaar u hier over informeren. De appartementen worden te koop aangeboden via Ruyssenaars Makelaardij (www.ruyssenaars.nl) en Parkland Makelaardij (www.parkland.nl).